Behandelingen


Dry needling

Dry Needling is een doeltreffende techniek waarbij dunne naalden in spieren worden geplaatst, waardoor gespannen gebieden worden aangesproken en de spierspanning wordt verminderd. Dry needling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints in de spieren. Deze gepersonaliseerde benadering richt zich specifiek op het verlichten van pijn en het herstellen van optimale spierfunctie.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage brengt lichaam en geest tot rust waarbij uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel wordt gemasseerd.

Klachten zoals spanning en stress kunnen door deze vorm van masseren worden aangepakt. Een weldaad voor je hele lichaam.

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage:

Bij deze massage ligt de focus op het voorkomen en verlichten van klachten aan hoofd, nek en schouder. Bij deze vorm van masseren worden drukpunten technieken toegepast waarmee diep ingewerkt kan worden op weefsels, acupunten en meridianen. Je levensenergie gaat stromen, je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en giststoffen worden afgevoerd.

Sportmassage:

Deze vorm van masseren is, met name gericht, op sporters. Sportmassage is bedoeld om sportblessures te voorkomen, klachten te verminderen/verhelpen en het herstel na blessure. Ook kan een sportmassage worden ingezet ter voorbereiding op een sportactiviteit of als herstel na inspanning van een sportactiviteit. Deze vorm van masseren is dus zowel preventief als herstellend. Sportmassages zijn dan ook een stevigere manier van masseren waarbij wordt ingewerkt op de dieperliggende spierlagen.

Cupping

Bij deze manier van massage worden gemasseerd met cups. Je kan kiezen voor een volledige cupping massage maar kan ook onderdeel zijn van een ander soort massage. De cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Hierdoor is het een diepgaande en krachtige vorm van masseren. Het zorgt voor het wegvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam en daarnaast lost het problemen op zoals verklevingen van het bindweefsel. Cupping wordt onder andere ook ingezet bij het verhelpen van: spierklachten, schouderklachten, rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten. Een zeer effectieve manier van masseren dus.

Guasha

Guasha is het schrapen met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht.
Deze vorm van massage is een manier om (onzichtbare) stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen. Deze (onzichtbare) stagnaties zijn afvalstoffen of blokkades die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten.  Door het toepassen van Guasha stimuleer je het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Bloed en energie kunnen weer stromen en diverse klachten en/of ziekte zullen verminderen of helemaal verdwijnen.

Deep Tissue

Een Deep Tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral naar de spieren. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren worden de spieren weer soepel gemaakt. Alle stress en spanning vloeit weg.

Magnesium massage

Doordat magnesium door de huid veel sneller wordt opgenomen dan door pillen is dit een zeer effectieve manier van masseren. Het heeft een heerlijke ontspannende en verlichtende werking op het lichaam. Tevens helpt het tegen kramp, spierpijn, slapeloosheid en vermoeidheid. Goed om te weten is dat magnesium een zeer belangrijk mineraal is voor ons lichaam en bij meer dan driehonderd processen is betrokken.

Stoelmassage

Stoelmassage worden tegenwoordig steeds meer ingezet door bedrijven die vitaliteit voor hun werknemers hoog in het vaandel hebben staan. De effecten van een stoelmassage zijn onder andere: het verlagen van ziekte verzuim van medewerkers, bevordert de productiviteit , helpt tegen het verlagen van stress en voorkomt/vermindert rug-, schouder- , arm- en nekklachten.

Voetreflexologie

Binnen de voetreflexologie wordt ervan uit gegaan dat het hele lichaam gereflecteerd wordt op bepaalde zones (reflexzones) op de voeten. Door met massagetechnieken in te werken op deze zones, kan er invloed uitgeoefend worden op dat deel van het lichaam dat hiermee gereflecteerd wordt. Dit kan een klier of een orgaan zijn. Door middel van massages van de voeten kan de bloedsomloop en de energiestroom in die gebieden worden bevorderd.

 

Graag ontmoet ik je voor één van de massage behandelingen die ik geef. Ieder lichaam is anders daarom is iedere massage die ik geef afgestemd naar jouw wensen.